Vil gerne flytte hjem igen

af Zette, 14 år 2 år i pleje - publiceret den 17. May 2005
Hej med dig :)

Hehe...

Jo, nu skal du høre: Som du kan læse, er jeg 14 år og bor i pleje på [stednavn]. Jeg kommer rigtigt fra [bynavn], og det er meget forskellige miljøer. Hm... Nu har jeg jo, som du også kan læse (snart) boet her i 2 år, og jeg er rigtig glad for det. Det er skide godt og kan rigtig godt lide lige præcis den her plejefamilie. Men jeg vil så gerne flytte. Jeg vil gerne flytte hjem igen, og jeg er ikke tvangsfjernet, så der er ikke noget problem i det! Men jeg er bange for, hvordan de vil tage det, fordi nu er det endelig begyndt at gå rigtig godt (skolen, sporten. hjemmet)... Så jeg er meget bange for, at de vil tro, at jeg er en egoistisk lille tøs! Men det er jeg ikke, slet ikke, og inderst inde ved jeg jo, at jeg godt må komme hjem, men kan ikke lide at sige det til dem, for de har eddermaneme været der meget for mig! Rigtig meget! Og det er jeg taknemlig for, og det ved de også. De har bare gjort livet meget nemmere for mig... JEG ELSKER DEM FOR ALT, HVAD DE HAR GJORT! Men nu er det bare på tide at flytte, synes jeg.

Nu har jeg også mødt en rigtig sød fyr i [tidligere bosted] og har fået det meget bedre med min familie. Men er sgu så bange for, at det vil gå galt i skolen.

Vær sød at hjælpe.

Og hvis du kan, vil du så evt. ikke skrive til min email. Den læser jeg nemlig TIT!
Og den her side har jeg kun fundet i dag.

Hej hej.

Redaktøren svarer:

Hej Zette.

Tak for dit indlæg.

Ja, det sted, du bor nu, kan jeg godt se adskiller sig væsentligt fra det sted, du oprindelig er fra. Sådan er det tit. Det samme skete for mig. Jeg kom fra en storby til en lille landsby, og det var også noget af en forandring. En forandring, jeg dog hurtigt vendte mig til!

Mht. det, du fortæller om at flytte hjem igen, så tænker jeg på, hvad det er, der gør, at du vil hjem og bo igen?
Hvor lang tid har du haft lyst til at flytte hjem igen?
Du skriver, at det er på tide - hvad mener du med det?

Jeg kan godt forstå, at du er bange for, hvordan de vil tage det, men hvis det virkelig er det, du vil, er der ikke andet at gøre end at kaste sig ud i det og få det sagt. Det er svært for mig at sige noget om, hvordan de vil reagere. De vil jo nok blive kede af det, da de jo holder af dig og ikke vil af med dig. Men lur mig, om det ikke også er vigtigt for dem, at du har det godt og trives?

Det er dog vigtigt for mig at fortælle dig, at du må være helt sikker i din sag, hvis du vælger at sige noget. Dette er både af hensyn til dig selv, men også af hensyn til dine plejeforældre. Tænk derfor nøje over mulige fordele og ulemper inden og tag herefter en beslutning, som du tænker er god for dig ikke bare lige nu og her, men også på længere sigt!

Altså: Tænk først og fremmest på, hvad der gør dig glad nu og på længere sigt og lad være med at tænk så meget på, hvad andre mennesker forventer af dig. I sidste ende vil du nemlig aldrig blive et lykkeligt menneske, hvis du altid skal leve dit liv efter andres forventninger til dig.

Afslutningsvis vil jeg lige fortælle dig, at du ikke må tro, at andre mennesker tænker, at du er en lille egoistisk bitch, fordi du gerne vil flytte hjem igen. Det hverken er eller bliver du af den grund.

Held og lykke med det!

Skriv endelig igen og fortæl mig om, hvordan det går!

Knus og kram fra Maia

Kommentarer:

Hej. Jeg kender følelsen - den har jeg nemlig også tit og har også lige mødt en fyr.

Har et spørgsmål: Hedder du Lizette eller Lisette eller noget lignende??

MVH. Zedde
Af Zedde 14 år 6 år i pleje
24. April 2007

> Skriv kommentar