Vil gerne hjem til min mor igen

af K, 15 år 3 år i pleje - publiceret den 04. Jan 2019
Hej, mit navn er K, jeg bor i pleje og har aldrig ville i pleje. Blev frivilligt anbragt og min mor og jeg blev lovet, at jeg måtte komme hjem, så snart der var gået et år. Nu er der snart gået tre år og holder ikke til mere, hvis jeg ikke må komme hjem til min mor, ender jeg seriøst med at begå selvmord, har ikke fået en skid ud af at bo i pleje ud over sorg. Jeg kan ikke holde til mere. Please hjælp mig med at komme hjem igen

Redaktøren svarer:

Hej K.

Hvor er det bare træls, at du ikke føler, at du har fået noget ud af din anbringelse. Det er du desværre ikke den eneste, som oplever og føler, og jeg var selv meget imod at skulle anbringes, men jeg troede på de voksne, da de sagde, at det var det bedste. Så jeg synes, det er rigtig dejligt at du rækker ud efter hjælp. En anbringelse skulle jo gerne føre til noget positivt, da man kun bliver anbragt, hvis det anses som værende det bedste i situationen. Og en frivillig anbringelse er jo helt klart at foretrække, da det er mindre indgribende. Det lyder dog underligt, at I er blevet lovet, at det ikke ville mere end ét år, da det jo aldrig er en garanti, man kan give. Så det er på ingen måde i orden. Jeg kender jo selvfølgelig ikke din sag, og kan derfor ikke vide, hvad baggrunden for din anbringelse er, men mit bedste bud er, at det i hvert fald ikke har været for at genere dig, men for at give dig de bedste muligheder.

Jeg kan jo desværre ikke bare lige hjælpe dig hjem igen, men jeg kan heldigvis fortælle dig om de rettigheder, du har. Det er sådan, at når man er 12 år gammel, så har du ret til at klage over de beslutninger, som handler om dig. Det er dog ikke sikkert du får medhold i din klage, men så har du fuld ret til at vide hvorfor. Jeg vedhæfter her et link, hvor der står noget mere om, hvordan du kan gøre det:
https://socialstyrelsen.dk/tvaergaende-omrader/rettigheder/plejefamilie/retten-til-at-klage
Jeg håber selvfølgelig, at du har snakket med din sagsbehandler om det her, for ellers skal du få gjort det så hurtigt som muligt.

Derudover bekymrer det mig, at du skriver, at du vil begå selvmord, hvis du ikke må komme hjem. Det er en meget alvorlig ting og sige, og jeg ved godt, at det ofte er noget, man siger i afmagt, fordi man simpelthen ikke ved, hvad man ellers skal gøre. Mit bedste råd til dig der er, at du skal hænge i! Det skal nok blive bedre, selvom det ikke virker sådan nu. Og husk på at din mor ville blive enormt ked af det, hvis du pludseligt ikke var her mere.

Jeg håber, at dette svar kan hjælpe dig bare nogenlunde med at finde ud af tingene, men hvis ikke så skal du ikke tøve med at skrive igen, da det er det, som vi er her for.

Alt held og lykke til dig fremover

Mvh.
Sara

> Skriv kommentar

Sig din mening

Er der ting du mangler her på hjemmesiden, eller har du gode ideer til nye funktioner, artikler eller lignende, så skriv til os.