Vil gerne i plejefamilie igen

af C., 15 år 2 år i pleje - publiceret den 28. Mar 2016
Kære brevkasse,

Jeg har nu i et år boet hjemme, efter 2-3 år i plejefamilie. Men sagen er at efter jeg er flyttet hjem så går alting virkelig dårligt. Min mor og hendes dumme kæreste dømmer mig på alt jeg gør, og de forstår mig ikke hvis jeg så bliver ked af det.
Men udover det, så føles deres hjem ikke som "mit hjem". Det føles mere som et "tomt" hjem. Jeg har prøvet at ignorere det, men det kan jeg ikke. Desuden har jeg fundet ud af at ingen af mine søskende kan stoles på og fortæller min mor og hendes kæreste alt hvad jeg siger. Og selvom det måske er en hemmelighed. Og det er jo ikke acceptabelt.

Jeg vil for alt i verden gerne flytte til en plejefamilie igen, men er i tvivl om jeg kan komme det, og hvem jeg skal kontakte. Hjælp mig!

Redaktøren svarer:

Kære C.

Tusind tak for dit brev. Det lyder til du har det rigtigt svært og ikke føler du bliver hørt og forstået. Det er specielt svært når det er de mennesker man er aller nærmest og tættest på, der ikke lytter.

Hvad er det for ting de dømmer dig på? Er det noget du kan tage en snak med dem om?

Det lyder som om, at du var glad for din plejefamilie og det har været svært at komme tilbage til din egen familie? Det er et stort skift, at skulle vende sig til at være sammen igen. Det tager tid at "finde" både hinanden og sig selv. Derudover er du 15 år gammel, skriver du. Den tid synes jeg selv var ret svær at finde rundt i! Man er ikke barn men heller ikke voksen. Og tankerne flyver rundt i hovedet. Det gør det absolut ikke lettere, når man så ikke føler, man bliver forstået og hørt af sin mor.

Jeg synes du skal prøve at tage en snak med din mor (alene) om, hvad du går og tænker og føler. Måske du kan finde et tidspunkt, hvor i bare er jer to?

Hvis det ikke går godt kan du ringe til din sagsbehandler og få en snak med hende. Det er ikke sikkert løsningen er, at du skal i plejefamilie, men måske i har brug for hjælp udefra til at håndtere tingene.

Har du andre voksne i dit liv du kan tale med tingene om? En tante, lærer eller andet voksen du føler du kan være fortrolig med?

Jeg håber du og din familie finder en løsning og får talt sammen, tit er det den bedste løsning.

De bedste hilsner
Bonnie

> Skriv kommentar