Wtf

af Depri, 14 år - publiceret den 06. Dec 2018
Hej

Ved ikke helt hvad jeg skal gøre ved mine forældre.

Jeg er begyndt at få det både fysisk og mentalt dårligt derhjemme.

Igår gjorde min mor mig til den lykkeligste person i verden ved af sige "DU ER PÅ EGEN HÅND".

Og så smed hun mig ud af huset, men hun fandt mig desværre igen morgenen efter.

Jeg kan ikke være hjemme mere.

Har lyst til af dræbe mig selv.

Har også skrevet måder ned.

Jeg kan ikke klare endnu en dag i det her hus!!

Redaktøren svarer:

Kære depri.

Øv, du må have det rigtig svært lige nu, hvis du både har selvmordstanker og har det skidt fysisk og psykisk derhjemme. Jeg er virkelig glad for, at du har valgt at skrive herind, så du ikke skal gå med alt det for dig selv.

Det første der lige slår mig, når jeg læser dit brev, er at det er en meget alvorlig ting at få smidt i hovedet, at ens mor ikke vil have en boende derhjemme. Det var ikke fair gjort over for dig.
Jeg gætter på at i havde haft et slemt skænderi – og at hun sagde det i afmagt, og både var nervøs og havde fortrudt, da hun fandt dig igen?
Hvor tog du mon hen? Jeg håber at du havde et familiemedlem eller en god ven, du kunne tage hen til, efter at det skete.

At du går og har det skidt psykisk og decideret har selvmordstanker, er godt nok også noget der skal gøres noget ved! Jeg kan godt forstå at det hele er svært at holde ud, når du kæmper med den slags tanker. Og måske føltes det ekstra slemt, da du skrev brevet, fordi det hele lige var sket.
Jeg ved ikke om det er situationen derhjemme, der gør at du har det dårligt psykisk. Eller om det er omvendt, altså det at du har det dårligt psykisk, måske gør at du lettere kommer op at skændes med dine forældre? Men uanset hvad, er det i hvertfald vigtigt at du får snakket med dem om hvordan du går og har det.
Hvis det er svært at fortælle dem om dine tanker, kan du måske skrive et brev til en af dem, eller få en anden voksen (klasselærer, moster, eller lignende) til at hjælpe dig med at snakke med dem? Din mor og far er garanteret også helt vildt trætte af, at i ikke kan have det godt sammen, så måske er det noget i sammen kan arbejde jer hen imod at gøre bedre?

Hvis det er helt umuligt at fortælle dem om dine selvmordstanker, skal du i hvertfald som minimum vide, at du altid kan kontakte livslinjen på 70 201 201 – de ved alt om det at have selvmordstanker, og står klar en stor del af døgnet til at lytte og snakke med dig.

Og hvis der sker mere alvorlige ting derhjemme, som f.eks. at din mor smider dig ud hjemmefra gentagende gange, så kan du altid gå ned på kommunen og bede om at få en samtale med din sagsbehandler (sådan en har vi alle sammen). Det vil betyde at din sagsbehandler snakker med både dig og dine forældre, og at du i yderste tilfælde kan blive fjernet hjemmefra, så det er ret seriøst, hvis du vælger at gøre det – men du skal vide at muligheden er der, hvis det hele brænder på.

Du må selvfølgelig også altid gerne skrive herind igen, hvis du trænger til at snakke om tingene. Vi vil meget gerne lytte og hjælpe, så godt vi kan.

Bedste hilsner,
Melissa.

> Skriv kommentar

Sig din mening

Er der ting du mangler her på hjemmesiden, eller har du gode ideer til nye funktioner, artikler eller lignende, så skriv til os.