Om Børnetinget

Børnetinget giver dig, der er eller tidligere har været anbragt, mulighed for at skrive ind til os om alt det, du har på hjertet. Hjemmesiden er en online brevkasse, hvor frivillige voksne, der selv har været anbragte, svarer på spørgsmål. Mange børn og unge, der er anbragte, står nemlig med en følelse af at være anderledes end deres venner. Men rundt omkring i andre plejefamilier eller på andre opholdssteder sidder børn og unge med mange af de samme tanker og følelser som dig. Det kan være rigtig rart at dele sine oplevelser og erfaringer med voksne, der selv har oplevet nogle af de samme ting. I brevkassen kan du også læse, hvad andre børn og unge har skrevet, og måske kan du genkende noget af det fra dit eget liv.

Børnetinget vil gerne gøre det lidt nemmere at være et barn eller ung anbragt uden for hjemmet. Derfor kan du her på siden under ”At være anbragt” også læse om dine muligheder og rettigheder som anbragt.

Børnetinget indeholder også en oversigt over netværksgrupper i hele landet, så du kan møde andre børn i pleje.

Børnetinget ønsker desuden at være et talerør for anbragte og tidligere anbragte børn og unge og skabe et rum, som bringer deres tanker, følelser og oplevelser ud i verden. Børnetinget er en platform, hvor plejefamilier, socialrådgivere, familieplejekonsulenter, politikere og andre kan læse om, hvordan verden opleves set gennem anbragtes øjne. Derfor skal den viden, der udspringer af brugernes indlæg på siden, formidles videre i nyhedsbreve, oplæg og artikler.

Hjemmesiden www.boernetinget.dk blev oprettet den 1. februar 2004.

Siden er i 2013 blevet en aktivitet under Ungdommens Røde Kors.

Sig din mening

Er der ting du mangler her på hjemmesiden, eller har du gode ideer til nye funktioner, artikler eller lignende, så skriv til os.