Hjælp til selvmordstruede

21/05/2014

Her på Børnetinget hjælper vi mange børn og unge, der er anbragt udenfor hjemmet med rigtigt mange spørgsmål og svar. Nogle gange er vores hjælp at henvise til andre steder, man kan få endnu bedre hjælp end her. Vi er for eksempel ikke uddannede til at skrive med selvmordstruede unge. Men det sker alligevel, at vi får breve fra børn og unge med selvmordstanker.

Har du spørgsmål eller tanker om selvmord, henviser vi til Livslinien, der er rigtig gode til at hjælpe med disse problemer. Og fra 1. maj har Livslinien åbnet en chat. Det betyder, at du fremover hver mandag og torsdag mellem kl. 17-21 kan chatte med en af Livsliniens frivillige rådgivere på hjemmesiden http://www.livslinien.dk/chatraadgivning.

Tidligere I år udvidede Livslinien også åbningstiden på telefonrådgivningen, der har telefonnummer 70 201 201. Der er nu åbent fra kl. 11 om formiddagen til kl. 03 om natten. Selvmordstruede, pårørende og efterladte har således nu også mulighed for at få telefonisk rådgivning om natten.

Både på chatten og telefonrådgivningen kan du naturligvis være helt anonym.

Sig din mening

Er der ting du mangler her på hjemmesiden, eller har du gode ideer til nye funktioner, artikler eller lignende, så skriv til os.